Czakó Borbála elnöki köszöntője

Czakó Borbála elnöki köszöntője

Kedves Tagvállalataink, Barátaim, Nőfórum tagok, CEO Forum tagok, 2020 minimum20 támogatók, HBLF munkacsoport vezetők és tagok, Pénzügyi Csúcs/Hard Talk résztvevők és minden barátunk, támogatónk, aki aktivitásával hozzájárul, munkánk és a HBLF sikeréhez!

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt.  - menedzsment; a Water&Soil Kft. – termék és a Nógrádi Vegyipari Zrt. – folyamatok kategóriában nyerték a HBLF Üzleti Élet a Környezetért Díj 2017. évi pályázatát. A díjakat Czakó Borbála, a HBLF elnöke és Dr. Bándi Gyula, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes a HBLF 25 éves jubileumi hét keretében megrendezésre kerülő Ünnepi Fogadáson adta át a zsűri nevében.
 
 
Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Csúcs vezetők a társadalmi értékek fejlesztéséért és megőrzéséért - 25 éves a HBLF
Együtt gondolkodunk 
 
25. évfordulóját ünnepli a jövő héten a Károly walesi herceg által alapított Hungarian Business Leaders Forum (HBLF). A Hungarian Business Leaders Forum 1992-ben jött létre a walesi herceg személyes kezdeményezésére: 11 innovatív vállalatvezető akkor határozta el, hogy fenntartható módon segíti elő Magyarország társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődését. A HBLF ma az egyik legmeghatározóbb olyan szervezet Magyarországon, amely jövőbe mutató szakmai programjain keresztül az üzleti, az állami és a civil szféra képviselőivel közösen sikeresen áll ki a társadalmi értékek fejlesztéséért és megőrzéséért. A Pénzügyi Csúcstalálkozó, a 20% Klub, a Sokszínűségi Karta, a Média a Társadalomért Díj, a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság vagy az üzleti átláthatóságért folytatott elkötelezett munka egyebek mellett mind részét képezi annak a sokoldalú munkának, amelyet a HBLF tagvállalatai végeznek. Az alapítók – EY, KPMG, PWC és azok, akik később csatlakoztak – Siemens, IBM, Microsoft, ACG, Coca Cola, Magyar Telekom, Provident Pénzügyi Zrt. – a teljesség felsorolása nélkül, egy héten keresztül mutatják be példaértékű programjaikon keresztül inspiráló tevékenységüket.
 
A Schneider Electric Hungária csatlakozott a HBLF-hez!

A Schneider Electric Hungária csatlakozott a HBLF-hez!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric Hungária is csatlakozott a HBLF-hez, várjuk a közös együttműködést! Veres Zsolt ügyvezető igazgató szavait idézzük, hogy számukra miért fontos hogy tagjai lehetnek szervezetünknek: 
"A Schneider Electric a hazai gazdaság rangos szereplője. Meggyőződésünk, hogy sikereinket a partnereinkkel, ügyfeleinkkel és fejlesztőkkel való együttműködésnek és munkatársainknak köszönhetjük. .... 
HeForShe

HeForShe

A versenyszféra kiemelten fontos szerepet játszik a pozitív társadalmi és szociális változások elindításában. Kutatások kimutatták, hogy az egyenlőség elérhető a munkahelyen és fundamentális előnyökkel jár. Azzal, ha nőket és férfiakat egyenlő szempontok alapján léptetik elő, tisztességes szülői szabadságot biztosítanak, illetve elutasítják az előítéleteket és a diszkriminációt, a vállalatok ledönthetik az akadályokat és megnyithatják az utat egy új jövő irányába.

 

Új munkacsoportot indít a HBLF

Új munkacsoportot indít a HBLF

A mesterséges intelligencia és a robotok mára a gazdaság fontos elemeivé váltak, így egyre fontosabb, hogyan reagálunk a technológia fejlődésére.  A HBLF szeptemberben induló Digitális Munkacsoportja, melynek vezetője Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője és a Singularity University budapesti nagykövete lesz, arra keresi majd a választ, hogy az éppen zajló ipari forradalom 4.0 során az exponenciálisan fejlődő technológiával hogyan tudunk lépést tartani. 
 
HBLF 25 Éves Jubileumi Hét

HBLF 25 Éves Jubileumi Hét

A Hungarian Business Leaders Forum idén fontos mérföldkőhöz érkezett, megalapításának 25 éves jubileumi évfordulóját ünnepli. A HBLF Károly walesi herceg személyes kezdeményezésére 1992-ben, 11 innovatív és úttörő vállalatvezető támogatásával jött létre a régióban elsőként. Szervezetünk célja a megalakulás óta változatlan, tagjaink aktív közreműködésével fenntartható módon kívánjuk elősegíteni Magyarország társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődését.

Y-MENTORING Program

Y-MENTORING Program

 
HBLF 2017-ben elindította Y-Mentoring programját a Business Women’s Network-kel együttműködve. A vállalatok közötti mentor program célja, hogy az Y generációs női szakembereknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben. 
 
 
Elindult az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország

Elindult az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország

2016. október 20. – Ünnepélyes keretek között 50 vállalat kötelezte el magát a mai napon, hogy alapító aláírója legyen az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországnak, annak érdekében, hogy előmozdítsák a sokszínű munkahelyek kialakítását. A vállalatok a Karta aláírásával önkéntesen vállalják, hogy tiszteletben tartják az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesznek egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében. Az ünnepélyes aláírásra a Holland Nagykövetség Rezidenciáján a Shell Magyarország, a Pannon Kincstár és a Magyar Telekom támogatásával került sor, az eseményen a CSR Europe képviselői is részt vettek. A kormány támogatását is élvező kezdeményezés magyarországi képviseletét a HBLF látja el az mtd Tanácsadói Közösséggel együttműködve. 

Átadták a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat

Átadták a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját
 
2016. október 17. – Idén a vízminőség javítása, vízi-közmű fejlesztések, egészséges vízbázisok felkutatása terén kimagasló eredményeket elért Aquaprofit nyerte a harmadik alkalommal átadott Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerést odaítélő kuratórium indoklása szerint az Aquaprofit egy olyan cég, mely szervezeti filozófiájával, tevékenységével példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára.