Sokszínűségi Munkacsoport

Vezető: Gothárdi Ibolya

   MISSZIÓ   
     

A Sokszínűségi Munkacsoport misszója, hogy a fenntartható versenyképes fejlődés érdekében a sokszínűség eszmeiségének terjesztése és gyakorlati megvalósítása- irányt mutatva a tagvállalatok és a társadalom számára.

     
   TEVÉKENYSÉG   
  2016  
     
  • A munkacsoport 2016-os flagship programja, az EU Sokszínűségi Karta bevezetése Magyarországon, az mtd. Tanácsadó Közösséggel együttműködve.
  • Együttműködési megállopdásunkat az mtd Tanácsadó közösséggel ünnepélyes keretek között június 7-én írtuk alá.
  • Az Európai Sokszínűségi Karta ünnepélyes aláírói eseményére októberben került sor a Holland Nagykövetség rezidenciáján, ahol 50 vállalat aláírásával deklarálta elköteleződését az EU által létrehozott, s a Magyarországra szabott Kartában megfogalmazott célok elérésének érdekében. A rendezvényen meghívott vendégként beszédet mondott Dr. Simon Attila István, Munkapiacért felelős helyettes államtitkár, és Zupkó Gábor, Európai Bizottság Magyarországi Képviselet képviseletvezetője. A CSR Europe Vezetője, Stefan Crets video üzenetben köszöntötte Magyarországot, mint az Európai Sokszínűségi Kartához csatlakozott 17. tagországot. Látogasson el az Európai Sokszínűségi Karta honlapjára.
  • Az ünnepélyes aláírói állófogadást egy workshop előzte meg, ahol a Kartában megfogalmazott értékek mentén, tartalmas és fenntartható program fő pontjainak a kialakítását tűztük ki célul, amelyet a csatlakozó vállalatok támogatnak. Meghívott vendégünk, Galina Shishkova, a CSR Europe vezetője  volt, aki  “A  szervezeti sokszínűség jó gyakorlatai az Európai Unióban” címmel tartott nyitó előadást.
  • 2016-ban, 8 alkalommal találkozott a Munkacsoport különböző helyszíneken: az E.On Magyarországnál, a Hammel&Hochreiternél, az AON Hewittnál, a Pannon Kincstárnál, a Shell Magyarország Zrt-nél, a Citibank International Limited Magyarországi Fióktelepén és a Magyar Telekom Székházában és a PwC Magyarországnál.
       
Sokszínűségi Munkacsoport
  Sokszínűségi Munkacsoport          Sokszínűségi Karta Magyarország - Aláíró esemény          Sokszínűségi Karta Magyarország - Workshop
  2016.10.20.      2016.10.20
       
   KORÁBBI ÉVEK EREDMÉNYEI   
  2008-2016  
 
 
(Kattintson a pdf dokumentumra!)

Tagok:

Pék Eszter, Scheiber Andrea, Majoros Gábor, Pázmándi-Szakács Viktor, Kreiter Éva, Kamarás Zsuzsanna, Hőgyes Szabolcs, Horváth Krisztina, Fieszl Zsuzsanna, Fekete Eszter, Emri Zsuzsanna, Debreczeni Dóra, Dinnyés Gábor, Simonyi Judit, Istenes Solti Andrea, Csulák Csilla, Iker Bernadett, Fremda Balázs, Belső Gabriella, Hegedűs László, Kiss Katalin, Pulai Istvánné, Galambos Ágnes, Dzsupin Krisztina, Bene-Takács Klára, Kis Anikó, Kovács Krisztina, Kemény Péter, Fehér Helga, Pusztai Krisztina, Bíró Ágota, Szabó István,

Csatlakozás a HBLF-hez

A HBLF tagjává váló társaságok belépésükkel kinyilvánítják elkötelezettségüket a felelős üzleti magatartás iránt, és elérhetővé válik számukra a HBLF által biztosított egyedülálló, gyakorlaton alapuló tudásanyag, valamint rendelkezésükre állnak az innovatív és stratégiai vezetőképző programok és a célok megvalósítását elősegítő eszközök.

Ha szeretne csatlakozni a HBLF-hez, kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Tel:+ 36 (1) 330-99-85

E-mail: hblf@hblf.hu

Amennyiben csatlakozni szeretne a Hungarian Business Leaders Forumhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket

1. Válassza ki az Önnek megfelelő tagságot

  • Főtámogató Tag
  • Tanácsadó Tag
  • Vállalati Tag
  • Pártoló Tag

 

2. Töltse ki a választott tagsági formájának megfelelő felvételi kérelmet, mely az Alapszabályunk betartását vállaló nyilatkozat

 

3. Juttassa el belépési nyilatkozatát irodánkba

Címünk: HBLF

1024 Budapest, Lövőház u. 7-9., 5.em.

 

4. A tagsági viszony létrejötte

A felvételi kérelmet az Elnökség legközelebbi ülésén megtárgyalja, ahol a felvételről egyszerű szótöbbséggel kell határozni. A felvételi határozat és a választott tagsági formához kapcsolódó tagsági díj befizetése hozza létre a tagsági viszonyt.

A HBLF-nek tagja lehet minden jogi személynek minősülő, Magyarországon bejegyzett, vagy hivatalos magyarországi képviselettel rendelkező társaság és szervezet, és természetes személy, aki az egyesület célkitűzésével egyetért és a célok megvalósítása érdekében tevékenységében aktívan részt kíván venni, és az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.  A jogi személyeket szervezetük vezetője képviseli. A HBLF tagja lehet minden, a fenti előírásoknak megfelelő személy és szervezet.

Ha többet szeretne megtudni kérjük, olvassa el Alapszabályunkat.

 

 

 

Kódex a szervezeti sokszínűségről és befogadásról

A befogadó szellemű és esélyegyenlőséget biztosító üzleti környezet a lehető legjobbat hozza ki a munkavállalóinkból, és éppen ezért ennek megteremtése és fenntartása vállalataink és társadalmunk fejlôdésének és sikerének elengedhetetlen feltétele. Ennek megfelelően a Kódexet aláíró szervezetek törekszenek a Kódex tartalmával azonosulni, a benne foglaltaknak megfelelni.   
                   
 
Egy kép az egyenlő esélyekről
2 évente meghirdetésre kerülő amatőr fotó- és videó pályázat keretében egy-egy előre meghatározott sokszínűségi témát kell a pályázóknak bemutatni. 
         

 

Állásbörze megváltozott munkaképességűek számára
Magyarországon első alkalommal Állásbörzét és szakmai konferenciát szerveztünk megváltozott munkaképességűek számára 2013. december 3-án, mely a Fogyatékos Emberek Világnapja. A rendezvénnyel célunk volt lehetőséget teremteni, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók és az őket alkalmazni kívánó cégek egymásra találjanak. Az Állásbörzén 27 cég jelent meg, és közel 1000 érdeklődő látogatott ki a rendezvényre.