HeForShe

Vezető: Bonifertné Szigeti Márta

 
                        
 
A versenyszféra kiemelten fontos szerepet játszik a pozitív társadalmi és szociális változások elindításában. Kutatások kimutatták, hogy az egyenlőség elérhető a munkahelyen és fundamentális előnyökkel jár. Azzal, ha nőket és férfiakat egyenlő szempontok alapján léptetik elő, tisztességes szülői szabadságot biztosítanak, illetve elutasítják az előítéleteket és a diszkriminációt, a vállalatok ledönthetik az akadályokat és megnyithatják az utat egy új jövő irányába.
 
A HeForShe mozgalom égisze alatt 10 vállalatvezető szolgál IMPACT Bajnokként, akik már tesznek a változásért. Az elkövetkező öt évben ezek a vállalatok a inkubátorként szolgálnak az innováció és a nemek közötti egyenlőség példaképei számára. Továbbá az elkövetkező 15 évben célunk elérni mind a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzéseket mind az ENSZ Nők által vezetett „Planet 50-50 by 2030” törekvésen keresztül a teljes egyenlőséget. Az IMPACT Bajnokok segíthetnek az említett célok megvalósításában és a nemek közötti egyenlőség bevezetésében a legfontosabb területekre.
Ban Ki-moon
Korábbi ENSZ Főtitkár
 
A HeForShe szolidaritási mozgalmat a UN Women kezdeményezte azzal a céllal, hogy szisztematikus fellépést és célzott programot alkosson, ahol a globális közönség elköteleződhet és a változás képviselőivé válva eredményeket érhet el a nemek közötti egyenlőség érvényesítésében. A magyarországi HeForShe mozgalom újraindítását Volom András, Magyarország első ENSZ Ifjúsági Küldötte kezdeményezte. A nemzetközi HeForShe gyakorlattal összhangban, illetve a magyarországi igények szerint alakítva a következő négy fő munkacsoport jött létre: Üzleti, Ifjúsági, Politikai és Civil Szervezet munkacsoport. Mi őszintén hiszünk abban, hogy Magyarországon az üzleti szektor vezető szerepet tölthet be a nemi egyenlőség céljának elérésében.
 
A munkacsoport tagjai...
• Értékes hozzájárulást nyújtanak az üzleti szektorra stratégiánk kialakításában
• Mint a nemek közötti egyenlőség nagykövetei, megosztják jó gyakorlataikat a magyarországi üzleti társadalommal annak érdekében, hogy még gyorsabban érjünk el szignifikáns változást
• Segítenek kialakítani a támogatói rendszert: a HeForShe-hez csatlakozva, az üzleti élet szereplői különböző szinteken tudnak elköteleződni az ügy iránt
• Megosztják és népszerűsítik a nemi egyenlőség értékeit saját vállalataikban, illetve tágabb szakmai köreikben
 
A munkacsoport találkozók negyed évente kerülnek megrendezésre a Hungarian Business Leaders Forum szervezésében. A munkacsoport tagjai havi rendszereséggel értesülnek a mozgalom eseményeiről és a fejleményekről.
 
 

Csatlakozás a HBLF-hez

A HBLF tagjává váló társaságok belépésükkel kinyilvánítják elkötelezettségüket a felelős üzleti magatartás iránt, és elérhetővé válik számukra a HBLF által biztosított egyedülálló, gyakorlaton alapuló tudásanyag, valamint rendelkezésükre állnak az innovatív és stratégiai vezetőképző programok és a célok megvalósítását elősegítő eszközök.

Ha szeretne csatlakozni a HBLF-hez, kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Tel:+ 36 (1) 330-99-85

E-mail: hblf@hblf.hu

Amennyiben csatlakozni szeretne a Hungarian Business Leaders Forumhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket

   

1. Válassza ki az Önnek megfelelő tagságot

  • Főtámogató Tag
  • Tanácsadó Tag
  • Vállalati Tag
  • Pártoló Tag

 

    

2. Töltse ki a választott tagsági formájának megfelelő felvételi kérelmet, mely az Alapszabályunk betartását vállaló nyilatkozat

 

     

3. Juttassa el belépési nyilatkozatát irodánkba

Címünk: HBLF

1024 Budapest, Lövőház u. 7-9., 5.em.

 

           

4. A tagsági viszony létrejötte

A felvételi kérelmet az Elnökség legközelebbi ülésén megtárgyalja, ahol a felvételről egyszerű szótöbbséggel kell határozni. A felvételi határozat és a választott tagsági formához kapcsolódó tagsági díj befizetése hozza létre a tagsági viszonyt.

 

A HBLF-nek tagja lehet minden jogi személynek minősülő, Magyarországon bejegyzett, vagy hivatalos magyarországi képviselettel rendelkező társaság és szervezet, és természetes személy, aki az egyesület célkitűzésével egyetért és a célok megvalósítása érdekében tevékenységében aktívan részt kíván venni, és az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.  A jogi személyeket szervezetük vezetője képviseli. A HBLF tagja lehet minden, a fenti előírásoknak megfelelő személy és szervezet.

Ha többet szeretne megtudni kérjük, olvassa el Alapszabályunkat.