HBLF Hard Talk

         
2013-ban a HBLF útjára indította a Hard Talk elnevezésű beszélgetéseit, melyet kizárólag meghívásos alapon a „Chatham House” szabályát követve, a média teljes kizárásával rendez meg. A rangos esemény során elismert személyiségek fejtik ki véleményüket Magyarország és a világ aktuális gazdasági helyzetéről és kilátásairól. A média kizárása oldott, nyitott légkört biztosít a beszélgetéshez mind az előadó, mind pedig a résztvevő vállalatvezetők és üzletemberek számára. 
 
Meghívott vendégek voltak H.E. Colleen Bell, Amerikai Nagykövet; Dr. Palkovics László, a felsőoktatásért felelős államtitkár és Hiller István, országgyűlési képviselő; Dr. Balog Ádám, az MNB alelnöke; Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő; Orbán Gábor, adó - és pénzügyekért felelős államtitkár, valamint Iryna Ivaschenko, az IMF korábbi magyarországi képviseletvezetője.
 
A Chatham House szabály egy olyan alapelv, mely biztosítja a találkozón elhangozott információk bizalmas jellegét. A szabály lehetővé teszi, hogy a résztvevők, mint egyének fejthessék ki véleményüket, melyek adott esetben nem egyeznek szervezetük nézetével. Ennek köszönhetően egy szabadabb beszélgetésre nyílik lehetőség.