Legyen befogadóbb a foglalkoztatás jövője: Csatlakozzon az EU Sokszínűségi Hónaphoz

Legyen befogadóbb a foglalkoztatás jövője: Csatlakozzon az EU Sokszínűségi Hónaphoz

Az EU Sokszínűségi Hónap minden májusban a méltányos munkakörnyezet megteremtését hivatott előmozdítani egy minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalom és gazdaság kialakítása érdekében. Az EU Sokszínűségi Karta kizárólagos magyarországi képviselőjeként, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 7. alkalommal vesz részt az eddigi legnagyobb közös EU-s projektben, olyan nívós hazai vállalatokkal és szervezetekkel karöltve, mint az Abacus Medicine Hungary, AMC Networks Central Europe Kft., Budapesti Fesztiválzenekar,, Danone Kft., E.ON Hungária Zrt., ESAB Kft., Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, Henkel Magyarország, Jobsgarden Kft., KPMG Magyarország, Legrand Zrt., Magyar Telekom, MVÜK Zrt., Tesco Magyarország, Women in Energy Egyesület, Yettel Magyarország.

Felgyorsult digitalizáció, automatizálás, megnövekedett gondozási szükségletek, demográfiai változások és területileg szétszórt munkavállalók – a munka világa lényeges átalakuláson megy keresztül, mely komoly veszélyt jelenthet, ugyanakkor lehetőséggé is formálható. A 2024-es Európai Sokszínűségi Hónap ezért arra összpontosít, hogy a szervezetek miként használják ki a munka jövője adta lehetőségeket, illetve hogyan alkalmazkodnak a folyamatosan változó világhoz. A HBLF idén is várja a májusi EU Sokszínűségi Hónap keretében szervezett programokat, kezdeményezéseket, melyek a szervezet májusi eseménynaptárába is bekerülnek. Az űrlap kitöltésével ön is regisztrálhatja programját.

„A Karta célja a nemi, faji, vallási, vagy bármely más alapú diszkrimináció felszámolása – erre fektetnek kiemelt hangsúlyt a májusra tervezett programok. Idén is izgatottan várjuk a tagjaink és hazai vállalatok sokszínűséghez kapcsolódó kezdeményezéseit ebben az időszakban, melyeket minél szélesebb körben népszerűsítünk Kartánk honlapján (www.sokszinusegikarta.hu), hírleveleinkben, valamint közösségi oldalainkon. Bízunk benne, hogy a jógyakorlatok megosztásával másokat is inspirálhatunk a befogadóbb munkakörnyezet megteremtésére.” – mondta Gárdus Zsuzsa, a HBLF Sokszínűségi Kartáért felelős elnökségi tagja.

A Budapesti Fesztiválzenekar idén az elsők között regisztrálta projektjét: a BFZ Közösségi Heteket szervez, melyek során művészeik ellátogatnak idősotthonokba, iskolákba, hátrányos helyzetű gyerekekhez, zsinagógákba és templomokba zenélni. Céljuk, hogy bármely korosztály és társadalmi réteg számára minden körülmények között elérhető legyen a klasszikus zene. „Egy zenekar sokat tehet a sokszínűségéért, ha mindent elkövet azért, hogy közönsége sokszínű legyen és kis közösségek hálózataként is erősödjön.” – mondta Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója.

Háttérinformáció:

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Jelenleg Európa 26 országában aktív a Sokszínűségi Karta kezdeményezés.

További részletek a programsorozatról.

Kapcsolat:

Email: hblf@hblf.hu

Kukely Marianna, HBLF CEO: marianna.kukely@hblf.hu

Gritta Enikő, HBLF -EU Sokszínűségi Karta titkár: eniko.csik@hblf.hu