2022. 03.23. HBLF Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Munkacsoport - Élelmiszer (hulladék)? Hogyan gazdálkodjuk okosan vele magánszemélyként és vállalkozásként?
HBLF Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Munkacsoport Élelmiszer (hulladék)? Hogyan gazdálkodjuk okosan vele magánszemélyként és vállalkozásként? Program Időpont: 2022. március. 23 9:00-10:30 (bejelentkezés/érkezés 8:45-től) Helyszín: Microsoft Teams 9:00- 9:10: köszöntő, program és panelisták bemutatása Moderátor: Czakó Karolina (Kék Bolygó Alapítvány) HBLF Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Munkacsoport vezető Panel: Munch Kirill Perepelica, társalapító Biofilter Zrt. Véh Mónika környezet- és minőségirányítási vezető Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Dr. Kasza Gyula, osztályvezető Tesco-Global Áruházak Zrt. Nagy-Peidl Adrienn, Külső kommunikációs menedzser 9:10-10:15: Panelbeszélgetés főbb témái Ételmentési jó gyakorlatok éttermekben, élelmiszerboltokban és otthon. Veszteségek okozó gyakorlatok az áruház és éttermi szektorban. Szabályozás és élelmiszermentés Hasznos tippek az élelmiszer hulladék elkerülésére (3-3 hasznos tipp) Aki tart a papíron lejárt élelmiszerektől -amelyek még fogyasztásra alkalmasak- nekik mit mondanának? 10:15-10:30 Kérdések és válaszok 10:30 Befejezés A programra várjuk a HBLF tagjait és a Klímavédelmi Fenntarthatósági Irányelvek aláíróit. A HBLF Kék Bolygó Klímavédelmi és Fenntarthatósági Irányelv (KFI) célja, hogy a Magyarországon működő szervezetek és vezetőik köteleződjenek el a környezeti fenntarthatóság és a klímavédelem mellett, és vállalják, hogy az irányelveket alkalmazzák mind a mindennapi munkafolyamataikban, mind értékláncaik működtetésében. Csatlakozni a KFI aláíróihoz ezen a linken lehetséges. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. |