2022. 03.23. HBLF Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Munkacsoport - Élelmiszer (hulladék)? Hogyan gazdálkodjuk okosan vele magánszemélyként és vállalkozásként?

HBLF Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Munkacsoport

Élelmiszer (hulladék)? Hogyan gazdálkodjuk okosan vele magánszemélyként és vállalkozásként?

Program

Időpont: 2022. március. 23 9:00-10:30 (bejelentkezés/érkezés 8:45-től)

Helyszín: Microsoft Teams

9:00- 9:10: köszöntő, program és panelisták bemutatása

Moderátor: Czakó Karolina (Kék Bolygó Alapítvány) HBLF Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Munkacsoport vezető

Panel:

Munch Kirill Perepelica, társalapító

Biofilter Zrt. Véh Mónika környezet- és minőségirányítási vezető

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Dr. Kasza Gyula, osztályvezető

Tesco-Global Áruházak Zrt. Nagy-Peidl Adrienn, Külső kommunikációs menedzser

9:10-10:15: Panelbeszélgetés főbb témái

Ételmentési jó gyakorlatok éttermekben, élelmiszerboltokban és otthon.

Veszteségek okozó gyakorlatok az áruház és éttermi szektorban.

Szabályozás és élelmiszermentés Hasznos tippek az élelmiszer hulladék elkerülésére (3-3 hasznos tipp)

Aki tart a papíron lejárt élelmiszerektől -amelyek még fogyasztásra alkalmasak- nekik mit mondanának? 

10:15-10:30 Kérdések és válaszok

10:30 Befejezés

A programra várjuk a HBLF tagjait és a Klímavédelmi Fenntarthatósági Irányelvek aláíróit.

A HBLF Kék Bolygó Klímavédelmi és Fenntarthatósági Irányelv (KFI) célja, hogy a Magyarországon működő szervezetek és vezetőik köteleződjenek el a környezeti fenntarthatóság és a klímavédelem mellett, és vállalják, hogy az irányelveket alkalmazzák mind a mindennapi munkafolyamataikban, mind értékláncaik működtetésében.

Csatlakozni a KFI aláíróihoz ezen a linken lehetséges.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.