Digitális Munkacsoport Hírek: 7 cég – 7 innovatív megoldás avagy, milyen HR megoldásokat alkalmazhatunk a kialakult veszélyhelyzetben?

A járványhelyzet eddig nem tapasztalt kihívások elé állította a vállalatokat és HR szakembereket, hiszen tömegesen kell kezelni a megváltozott munkakörülményeket, biztosítani a hatékony kapcsolattartást és információáramlást, mindemellett továbbra is éreztetni kell a megbecsülést és a csapathoz tartozást is.

 

Ezen változások hatására több innovatív vállalkozás rukkolt elő olyan ötlettel és fejlesztéssel, melyek segíthetik a kialakult helyzet megoldását, könnyítését.

 

Összegyűjtöttük a legizgalmasabb megoldásokat, melyek a járvány lecsengése után is hasznosak lehetnek, legyen szó motiválásról, fizetési rendszer módosításról, vagy toborzásról.

 

Jó olvasást kívánunk!

 

 

https://lh3.googleusercontent.com/YdrrZXp-m4njdzkIVtDJnqq4iTgldHmkzflkABoGHeUUDOim2Qlx1UGczlDHSQ7wSL75t6qbHmcctP2kmrL0Q4mP1PDbFeTY5YH_MfeV1tnh9lEOpPguqt2zc95-P_7jeeKmdy1i

Battlejungle

https://battlejungle.com/

 

Mi a termék/szolgáltatás? Online csapatépítő-szolgáltatás, mellyel céges HR eseményeket és közösségépítő játékokat lehet kezelni.

 

Covid-19 reakció: A Battlejungle ingyenessé tette rendszerét és több online kihívást épített be, így segítve fenntartani a csapat hatékony együttműködését.

 

Vállalati szempont: A kialakult irodai kultúra megváltozott és sok esetben a visszatérés sem lesz már ugyanaz, vegyes munkarendeket vezetnek be, azaz lesz, aki otthonról, míg lesz, aki a munkahelyen dolgozik. Így a legtöbb vállalat erre a kihívásra keres olyan megoldást, amellyel továbbra is biztosított a csapatépítés, a motiváció fenntartása.

A járványhelyzet kihirdetése óta közel 30 új cég kezdte el használni a Battlejungle platformját, többek között a DSV, a Techdata, a Loxon, a Nokia, a PPF, a Safeguard Global, a Cognizant vagy éppen a TMF Group.

 

Home office challenge:  https://battlejungle.com/home-office-challenge

Home Office Escape Game: https://battlejungle.com/hq-games

 

 

Blue Colibri App

https://bluecolibriapp.com/

 

Mi a termék/szolgáltatás? Belső kommunikációs mobilplatform, mely elősegíti nagyvállalatok számára a munkavállalók közösségbe kapcsolását.

 

Covid-19 reakció: Ingyenesen elérhetővé tették a Blue Colibri App Smart csomagot, melyet három hónapig ingyenesen használhatnak a cégek, mindemellett a bevezetés és a szerver is ingyenes. Ezzel a csomaggal 4 funkciót használhatnak a cégek, többek között a kiemelt tájékoztatást, események, hírek megosztását vagy éppen a dokumentumtárat. 

A kapacitásnövelésnek köszönhetően a rendszer bevezetése mindössze 2-3 hetet vesz igénybe.

 

Vállalati szempont: A belső kommunikációban előtérbe kerültek a digitális megoldások, kiemelten fontossá vált a munkatársak tájékoztatása és a szegmentált kommunikáció. A Blue Colibri App Smart hatására mintegy 20 cég vezette be a terméket.

 

Maven7

Maven7

http://maven7.com/hu/

 

Mi a termék/szolgáltatás? A munkatársak együttműködésének és kommunikációjának feltérképezésével foglalkozó megoldás.

 

Covid-19 reakció: Hasznos, gyakorlati információkkal látják el a vezetőket, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a változások miatti átállás, és hatékonnyá tegyék az otthoni munkavégzést.

 

Vállalati szempont: Távmunka helyzeteknél kiemelten fontos, hogy figyelembe vegyük az emberi tényezőket, elfogadjuk és megfelelően kezeljük a változások okozta stresszt, bizonytalanságot, amely a munkavállalókban kialakult. 

Éppen ezért meg kell ismerni azokat a területeket, melyek a legnagyobb változáson mennek át és megtalálni azokat a belső influenszereket, akik segíthetik megérteni a belső folyamatokat és átadni az információkat a munkatársak számára.  

Centaer Gamification - Centaer

Motivive

http://motivive.com/

Mi a termék/szolgáltatás? Egy olyan teljesítmény-motivációs szoftver, amely lendületbe hozza szervezetet. Edukál, informál és cselekvésre ösztönöz!

 

Covid-19 reakció: A kis- és nagyvállalatok is átálltak, nyitottá váltak a digitalizációra, így nőtt a kereslet a megoldás iránt, mely támogatja a kollégákat a kapcsolattartásban, információáramlásban és egymás segítésében. A csapat lehetővé tette a gyors, egyedi igényekre szabott implementálást, így mindössze 2-3 hét alatt bevezethető a platform.

 

Vállalati szempont: A Fővárosi Vízművek esetében (mely jelenleg a negyedik legnagyobb stratégiai jelentőséggel bíró vállalat Magyarországon) három hét alatt fejlesztették ki azt a megoldást, melynek középpontjában a csapatkohézió, a kommunikáció fejlesztése áll.

 

 

Salarify

https://salarify.me/

 

Mi a termék/szolgáltatás? Cégeknek szóló, munkavállalói előlegbiztosító rendszer.

 

Covid-19 reakció: A szolgáltatás igénybevétele a dolgozók számára alapesetben is ingyenes, ezúttal a cég a munkáltatók számára is díjmentesen elérhetővé tette szolgáltatását egészen 2020 év végéig. Az innovatív vállalkozás ezzel szeretne hozzájárulni a járvány következtében kialakuló személyes pénzügyi problémák enyhítéséhez, a munkavállalói jóllét megteremtéséhez. A szolgáltatások ingyenessé tétele mellett a platform olyan integrációs megoldásokat is kínál ügyfelei számára, amelyek segítségével a Salarify rendszere 100% online, azaz személyes érintkezés nélkül is bevezethető.

 

Vállalati szempont: Minden harmadik hazai munkavállaló folyamatosan ki van téve a pénzügyi stressznek, amely a jelenlegi válsághelyzetben csak tovább fokozódik. Azzal, hogy a dolgozók a munkáltatójuktól fizikai kontaktus nélkül juthatnak automatizált pénzügyi segítséghez, jobban tudnak reagálni a váratlan kiadásokra, eladósodás nélkül. Ezzel anyagilag biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá tehető számukra a mindennapok a jelenlegi válsághelyzetben is, a munkáltatók pedig úgy növelhetik dolgozóik lojalitását és produktivitását, hogy ez nem jelent számukra többletkiadást.

 

 

 

Work.buzz

https://work.buzz/hu/

 

Mi a termék/szolgáltatás? Innovatív online platform, amely összeköti a munkadót, a munkavállalót, illetve a munkaerő-közvetítő cégeket.

 

Covid-19 reakció és vállalati szempont: A szabadúszók saját work.buzz adatlapjaira felkerült az online időpontfoglalás és chat funkció, így lehetőség nyílik másik platform használata nélküli kommunikációra.

 

zyntern logo

Zyntern

 

https://zyntern.com/

 

Mi a termék/szolgáltatás? Újgenerációs pályakezdőknek szóló állásportál, mely felhasználóbarát módon segíti a fiatal tehetségek után kutató HR-esek, valamint a gyakornoki vagy pályakezdő állást kereső diákok egymásra találását.


Covid-19 reakció és vállalati szempont: A Zyntern ingyenes hirdetési csomagot ajánl az új regisztrált cégek számára, továbbá átmenetileg megemelték az ingyenes hirdetési lehetőségek számát és a jelentkezők fogadásának kapacitását is háromról tizenötre. Az egyetemista munkakeresők elkötelezettségének növelésére online esettanulmányi versenyt szerveztek, valamint Campus Rider néven online játékot hoztak létre, ahol az egyetemek egymással kelhetnek versenyre.

Kapcsolódó munkacsoport

Digitális