A HBLF ÜZLETI FENNTARTHATÓSÁGI TERVE A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉRE

A HBLF ÜZLETI FENNTARTHATÓSÁGI TERVE A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉRE

 

A HBLF operatív vezetése a kialakult helyzetre való tekintettel a következő 5 pontból álló cselekvési tervet dolgozta ki a koronavírus járvány terjedésének kezelésére, valamint a folyamatos kapcsolattartás biztosítására a tagvállalatokkal. Kérjük, amennyiben a következő időszakban személyesen is találkoznak velünk vegyék figyelembe, hogy munkatársainktól azt várjuk el, hogy ezeket tartsák be.

FONTOS!

Amennyiben bármilyen területen segíteni tudunk tagjainknak a járvánnyal kapcsolatos kérdéseik megoldásában, kérem forduljanak hozzánk bizalommal! Ugyanitt kérjük azon tagjainkat, akik olyan jó megoldásokkal tudnak szolgálni, mely segítheti többi tagvállalatunkat esetleges munkahelyi nehézségeik megoldásában, hogy küldjék el azokat számunkra, mi pedig elérhetővé tesszük különféle fórumainkon.

A HBLF CSELEKVÉSI TERVE

 

1.     Felkészülünk az otthoni munkára:

  1. Biztosítjuk munkavállalóink számára az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközöket (telefon, laptop, nyomtató)
  2. Előre megbeszélt meetingjeinket online platformokon keresztül bonyolítjuk le (pl. FaceTime, Skype, egyéb csoportos chatre vagy videós chatre alkalmas szoftverek segítségével)
  3. Feladatainkat úgy priorizáljuk, hogy otthonról elvégezhetőek legyenek
  4. Az irodai telefonunk Fieszl Zsuzsa ügyvezető mobiljára irányítjuk, így biztosítva, hogy mindenki továbbra is elérjen bennünket kérdéseivel

2.     Az esetlegesen bevezetésre kötelező karantén bevezetési és fenntartási időszakában rendezvényeinket nem tudjuk megtartani, amennyiben ilyen eset áll fenn haladéktalanul értesítünk minden érintett felet arról, hogy lemondjuk vagy áthelyezzük az eseményt az online térbe.

3.     Külföldi útjaink kapcsán mérlegeljük a járványhelyzettel kapcsolatos szabályozásokat és információkat. Felesleges kockázatot nem vállalunk utazással, inkább lemondjuk vagy átszervezzük azokat, amik különösen fontosak a munkánk szempontjából.

4.     Következetesen betartjuk az alábbi megelőzési szabályokat:

  1. Rendszeresen, minimum 20 másodpercig mosunk kezet, és ha kell fertőtlenítjük is.
  2. Maszkot viselünk, amennyiben úgy érezzük, hogy szükséges, hogy ne adjunk tovább kórokozót.
  3. Köhögni csak zsebkendőbe, vagy könyökhajlatba köhögünk.
  4. Kerüljük a tömegközlekedést, és inkább autóval közlekedünk, ha muszáj.
  5. Több méter távolságot tartunk másoktól.
  6. Ésszerűen és fegyelmezetten vásárolunk.
  7. Üdvözlésnél nem fogunk kezet, és a puszit is kerüljük.
  8. Értesítjük egymást, amennyiben bárkinek bármilyen tünete jelentkezik.
  9. Kerüljük a készpénz használatot, és inkább bankkártyával fizetünk.

5.     Odafigyelünk saját magunkra, közvetlen családi környezetünkre és igyekszünk a közelebbi közösségeink jólétére is gondolni, az ésszerűség határai között:

1. Amennyiben gyermekeink iskolai részvétele megszűnik, igyekszünk segíteni az online tanulási feltételek biztosítását mind az iskola, mind az osztályközösség számára – pl. Facebook csoporton keresztül folyamatosan kommunikálunk egymással a szülőkkel, ha szükséges kölcsönadunk egymásnak és a tanároknak laptopot, hogy órák feleslegesen ne maradjanak el, Skype-on (vagy máshol) legyen lehetőség továbbra is tanulni stb.

2. Felmérjük, hogy a közvetlen környezetünkben (pl szomszédban) esetleg vannak-e olyan idős vagy rászoruló emberek, akiknek a későbbiekben szüksége lehet segítségre – pl bevásárolni, kiváltani a gyógyszereit – és megteremtjük a lehetőségét, hogy tudjanak velünk folyamatosan kommunikálni.

A jelen Cselekvési Terv visszavonásig érvényes, és fenntartjuk a lehetőséget arra nézve, hogy a járványhelyzet javulásával vagy rosszabbodásával egyetemben módosítjuk egyes pontjait.

Bízunk abban, hogy ezzel megőrizzük munkánk folyamatosságát, ugyanakkor megtesszük emberi kötelességeinket is!

Üdvözlettel,

Fieszl Zsuzsa

ügyvezető