A PHILIP MORRIS MAGYARORSZÁG CSATLAKOZOTT A HBLF-HEZ

A PHILIP MORRIS MAGYARORSZÁG CSATLAKOZOTT A HBLF-HEZ

 

 

Szlávik Péter

Külső vállalati kapcsolatok igazgató

Philip Morris Magyarország

 

A Philip Morris International (PMI) vezető dohányipari vállalatként alapvető üzleti átalakuláson megy keresztül a füstmentes jövő megteremtése érdekében, és belső átalakulása révén egy innováció által vezérelt technológiai vállalattá kíván válni. Ez az eddigi legnagyobb változás a PMI történetében.

Az átalakulás során a vállalat fokozott hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, amely a PMI számára hosszú távú értékteremtést jelent, miközben minimalizálja a mindennapi üzleti működéssel járó negatív externáliákat. A PMI számos környezeti, társadalmi, és vállalat-irányítási területen javította teljesítményét az elmúlt években, és vezető szerepet tölt be a dohányzáshoz köthető, egészséggel és a környezettel kapcsolatos ártalmak csökkentését és kezelését célzó kutatásokban és fejlesztésekben. A PMI a jövőjét a füstmentes nikotin-bevitel új lehetőségeire építi, amelyek nem kockázatmentesek, de potenciálisan sokkal jobb választást jelenthetnek, mint a hagyományos dohánytermékek használatának folytatása.

A Philip Morris Magyarország 30 éve van jelen Magyarországon a PMI leányvállalataként, és közel 210 milliárd forintos nettó árbevételével az 55. legnagyobb magyarországi vállalat. A PMI globális elkötelezettségei természetesen iránytűként szolgálnak a magyarországi működéshez is, és célunk további eredmények elérése a „Füstmentes Magyarország” felé vezető úton.

A Philip Morris Magyarország részéről örömünkre szolgál, hogy 2021-től főtámogatói szinten tagjai lehetünk a HBLF-nak, Magyarország kiemelkedő, CSR-al foglalkozó szervezetének.