Az INCON-Logistic Kft. csatlakozott a HBLF-hez!

Az INCON-Logistic Kft. csatlakozott a HBLF-hez!

A csaknem 20 éves INCON-Logistic Kft.-t az az alapítói felismerés hívta életre 2004-ben, hogy a hazai szállítmányozási piacon szükség van egy diverzifikált szolgáltatást nyújtó, de nem multinacionális méretű szereplőre. 

Célunk volt egy 100%-ban magyar tulajdonú logisztikai és szállítmányozó vállalat elindítása, mert hittünk benne, hogy a hazai piacon helye van egy etikusan működő, családi méretű vállalatnak, amely a belpiac egyedi igényeit jól ismerő, magas szintű szaktudásán keresztül komoly hozzáadott értéket biztosít partnereinek.  

Üzleti filozófiánk másik fontos gyökere a Balaton-partiságunk. Magyarország ugyanis az éghajlatváltozás által súlyosabban fenyegetett területek közé tartozik, ahol a hőmérséklet a világátlag felett emelkedik. Nekünk a Balaton az otthonunk, már csak ezért is elkötelezettek vagyunk minden olyan ügy iránt, ami például a természetes vizek védelmét célozza.  

Ma a globális CO2-kibocsátás több, mint egyötödéért a közlekedés és a szállítás a felelős. Iparágunk az energiaszektor, a mezőgazdaság és az ipari termelés után a legnagyobb kibocsájtó az üvegházhatást okozó gázok termelése tekintetében. Éppen csak leszorulunk arról a képzeletbeli dobogóról, aminek a közelében sem szeretnénk lenni. 

A fenntarthatóság és a zöld szállítmányozás iránti elkötelezettség cégünk egyik alapértéke. A hasonló értékrendű alvállalkozókat előnyben részesítjük, és igyekszünk karbonlábnyomunkat évről évre csökkenteni, hogy a jövő nemzedékére egy élhető bolygót hagyjunk örökül. 

A technológiai fejlődésnek, a digitalizációnak köszönhetően ma sorra jelennek meg a korszerű, fenntartható logisztikai- és ellátási lánc-menedzsment eszközök. A megújuló energia és az adatalapú, hatékony rendszerek a globális logisztika részévé válnak, és képesek megszüntetni a nehéz választást a szállítmányozás és a bolygó megmentése között. A technológia egyre inkább adott, most a gondolkodásmódot kell felzárkóztatni hozzá. Meg kell változtatni azt a hozzáállást, hogy a logisztikai folyamatra puszta költségként tekintünk, ahol a valós társadalmi költségek elfedése és az árak leszorítása az egyetlen cél! 

Az INCON-Logistic példát mutat a logisztikai cégeknek abban, hogyan kell a működés részévé tenni a technológiai újdonságokat, hogy elmozduljanak az ügyfélközpontúság felé, agilis és rugalmas ellátási láncokat építsenek ki.