Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
Csúcs vezetők a társadalmi értékek fejlesztéséért és megőrzéséért - 25 éves a HBLF
Együtt gondolkodunk 
 
25. évfordulóját ünnepli a jövő héten a Károly walesi herceg által alapított Hungarian Business Leaders Forum (HBLF). A Hungarian Business Leaders Forum 1992-ben jött létre a walesi herceg személyes kezdeményezésére: 11 innovatív vállalatvezető akkor határozta el, hogy fenntartható módon segíti elő Magyarország társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődését. A HBLF ma az egyik legmeghatározóbb olyan szervezet Magyarországon, amely jövőbe mutató szakmai programjain keresztül az üzleti, az állami és a civil szféra képviselőivel közösen sikeresen áll ki a társadalmi értékek fejlesztéséért és megőrzéséért. A Pénzügyi Csúcstalálkozó, a 20% Klub, a Sokszínűségi Karta, a Média a Társadalomért Díj, a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság vagy az üzleti átláthatóságért folytatott elkötelezett munka egyebek mellett mind részét képezi annak a sokoldalú munkának, amelyet a HBLF tagvállalatai végeznek. Az alapítók – EY, KPMG, PWC és azok, akik később csatlakoztak – Siemens, IBM, Microsoft, ACG, Coca Cola, Magyar Telekom, Provident Pénzügyi Zrt. – a teljesség felsorolása nélkül, egy héten keresztül mutatják be példaértékű programjaikon keresztül inspiráló tevékenységüket.
 
A 25 Éves Jubileumi Hét eseményei
Október 10.
  • Unconsciuos Bias Tréning az E.On-ban
  • Europe Ambition 2030 az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában
  • Fogadás HMA Iain Lindsay Nagykövettel a Brit Nagykövetség Rezidenciáján
 
Október 11. 
  • Az üzleti kapcsolatok hálójában a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénztártermében
  • Exkluzív CEO Forum Lázár Jánossal a Parlamentben
 
Október 12.
  • HBLF a Sokszínűségért – EU Sokszínűségi Karta ünnepélyes aláírás a Kanadai Nagykövetségen
  • Ünnepi Jubileumi Fogadás a Magyar Tudományos Akadémián
 
Október 13.
  • Rendkívüli Csúcstalálkozó az Alkotmánybíróságon
 
A programokon a HBLF az üzleti, állami és civil szféra képviselőivel áttekinti, hogy mit ért el a szervezet Magyarországon, mely irányokba fejlődhet partnerségük, milyen további kihívásra kell rövid, közép, illetve hosszútávon koncentrálni, például milyen típusú cégvezetés szolgálja egy vállalat érdekeit, vagy hogyan lehetséges átlátható módon céget működtetni Magyarországon. 
 
A HBLF bátorítja a partnerségeket az üzleti világ, a közszféra és civil szféra között. Felhívja a vállalatok figyelmét, hogy a társadalmi felelősségvállalás már rövidtávon is megtérül, és üzleti sikereket eredményez, és hozzájárul a további gazdasági fejlődéshez.
 
Sokat elértünk, de még mindig van mit tenni!