HBLF "Home Office Purpose" kutatás

HBLF

Az elmúlt évek egyértelműen megmutatták, hogy a munkahelyi környezet rugalmassága és alkalmazkodóképessége döntő jelentőségű a vállalati siker szempontjából. A COVID-19 pandémia után bekövetkezett változások rávilágítottak arra, hogy szükség van a munkavégzési gyakorlatok újragondolására és optimalizálására. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmét a „HBLF HO purpose kutatás” című, innovatív projektre, amelyet a HBLF HR Műhely szakértő csapata végez. Célunk a hazai vállalatok Home Office (HO) tapasztalatainak átfogó vizsgálata, különös tekintettel a jelenlegi, irodai visszatéréshez kapcsolódó motivációkra és dilemmákra.

A kutatás azon a meggyőződésen alapul, hogy a HO gyakorlatok mögött rejlő indokok, kockázatok és továbblépési potenciálok átgondolt vizsgálata kulcsfontosságú a munkáltatók számára, a jelenlegi gyakorlatok újragondolása és fejlesztése érdekében. A kutatás további célja, hogy feltérképezze, hogyan befolyásolják a HO gyakorlatok a munkavállalói motivációt, a működési hatékonyságot, a kommunikációt, a beilleszkedést és a karrierlehetőségeket. A kutatás módszertana újszerű: négy különböző stakeholder csoport – döntéshozók, a döntéseket napi szinten végrehajtó vezetők, a HO-ban érintett és nem érintett munkavállalók – véleményét kérdezzük meg. A válaszok alapján összehasonlítjuk a különböző csoportok nézőpontjait, és ez alapján készítünk javaslatokat a továbblépési irányokra. A kutatás résztvevői így nemcsak értékes belső visszajelzéseket kapnak, hanem részesülnek a szélesebb piaci trendekből is.

Az eredmények megbízhatósága érdekében 50-80 közép- és nagyvállalat bevonását tervezzük. A szeptemberre tervezett kutatásban résztvevő szervezetek számára workshopot is szervezünk, ahol részletesen bemutatjuk az eredményeket és megvitatjuk a lehetséges fejlesztési irányokat. Az általános eredményeken túl, az érdeklődő szervezetek számára személyre szabott visszajelzéseket és ajánlásokat is tudunk biztosítani.

Kérjük, jelezze véleményét a kutatásról a következő linken keresztül: KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET 

Köszönjük, hogy fontolóra veszi a lehetőséget, hogy együtt formáljuk a jövő munkavégzési gyakorlatait. Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne, készséggel állunk rendelkezésére.