A ROBERT BOSCH KFT. CSATLAKOZOTT A HBLF-HEZ

A ROBERT BOSCH KFT. CSATLAKOZOTT A HBLF-HEZ

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 395 000 munkatársat foglalkoztat mintegy 60 országban, csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2019-es üzleti évben a vállalatcsoport teljes árbevétele 1465 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 259 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport már régóta előnynek és a siker kulcsának tekinti a sokszínűséget, amely mellett elköteleződve kiáll vállalaton belül is. Emellett célja továbbá a fenntarthatóság jegyében, hogy teljes értékláncában - a beszállítóktól az ügyfelekig - 2030-ig 15 százalékkal csökkentse a CO₂-kibocsátást a 2018-as szintjükhöz képest.