HBLF CEO FORUM - KITÖRÉSI PONTOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN - CONCORDE ÉRTÉKPAPÍR ZRT.

A HBLF kezdeményezésével létrehozott CEO Forum egy kiváló platform az üzleti szektor irányítói számára, ahol megoszthatják vezetői tapasztalataikat és dilemmáikat egymással. Ez a platform lehetőséget ad arra is, hogy olyan minden felelős vezetőt érintő témákat beszéljünk meg, amelyek társadalmi és gazdasági szempontból is kiemelkedő jelentőségúek. Az egészségügy, ezen belül  a jövő kórháza, a munkavállalók és a betegek egészségtudatos szemléletének erősítése, a munkáltatók öngondoskodást támogató programjai, a telemedicina, valamint a mesterséges intelligencia szerepe ebben a szektorban is megkerülhetetlen témák a vállalatok elsőszámú vezetői számára.
 

Az esemény házigazdája

Jaksity György
a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, igazgatóságának elnöke

Az esemény szakmai vezetője

dr. Ficzere Andrea

az Uzsoki Kórház főigazgatója,  a Magyar Kórházszövetség újonnan megválasztott elnöke

Dátum: 2019. május 29., szerda, 9:00-11:00

Helyszín: Concorde Értékpapír Zrt.  
( 1123 Budapest Alkotás utca 55-61. B épület, 7. emelet )

Az eseményen a következő kérdések megvitatására kerül sor:

  1. Gazdasági és fenntarthatósági kérdések az egészségügy területén globális és regionális szinten (szakemberhiány, önkéntesség, finanszírozás, biztosítók)
  2. Állami - vagy magánegészségügyben épül a jövő kórháza?
  3. Munkáltatók szerepe az öngondoskodó, egészségtudatos szemlélet fejlesztésében
  4. Telemedicina, és a mesterséges intelligenica szerepe a szektorban
  5. Magyar Kórházszövetség - híd a szakpolitika és a kórházak között

Dr Ficzere Andrea, neurológus, reumatológus szakorvos, egészségügyi menedzser, 2012-ben lett a budapesti Uzsoki Utcai Kórház, a Semmelweis Egyetem Oktató Kórházának főigazgatója.  2019. áprils 10-én a Magyar Kórházszövetség elnökének választották.
 
A főigazgató asszony mindig keresi a fejlődés és fejlesztés lehetőségét, az esetek nagy részében szakít a konvenciókkal. Egyik legfontosabb célja az ágazat megítélésének javítása, amelyhez - véleménye szerint - a finanszírozás újragondolására, béremelésre, az ágazat dolgozói számára életpályamodell kialakítására és kórházi szervezetfejlesztésre van szükség. A betegfókuszú egészségügyi ellátás elkötelezett képviselője. Fontosnak tartja az egészségértés, az öngondoskodás és egészségtudatos magatartás gyermekkortól történő fejlesztését, valamint a szervezett betegedukációt. Nyitott a legújabb informatikai és egyéb, a betegellátást segítő megoldásokra, így a telemedicinára, a mesterséges intelligencia bevezetésére a betegellátás széles spektrumában, valamint minden olyan megoldásra, amely lehetővé teszi a „smart hospital” koncepció mentén az intézmények átalakítását.


 

Képek