Rendkívüli HBLF CEO Forum Áder János Köztársasági Elnökkel

Már csak néhány hét választ el minket a bolygónk jövőjét meghatározó nemzetközi klímaegyezménytől. A társadalom várakozásai óriásiak: képesek leszünk-e egy globális összefogásra, a fogyasztási szokásaink gyors megváltoztatására és egy „karbonsemleges” gazdaság létrehozására? Időnk ugyan fogytán, ám a szükséges technológia karnyújtásnyira van csupán. Sőt! A technológiai és folyamatszabályozási átállás a gazdaság megerősödését jelenti az erőforrás-hatékonyság, a körforgásos gazdaság és a logisztikai rendszerek reformja révén.
Hazánk gazdaságában – az Európai Unió vállalásainak részeseként – komoly átalakulások várhatók. A klímabarát zöldgazdaság felgyorsítására olyan területeken számíthatunk, mint az ipari termelés, a vízgazdálkodás, a szállítás, a mezőgazdaság, az építőipar, hiszen 40 százalékkal ugyan már csökkentettük az üvegházhatású gázok kibocsátását, de ez még nem jelenti a dekarbonizációs út végét.
A klímavédelem közös ügyünk. A hazai vállalatok és kutatók innovációs képessége számtalan nemzetközileg elismert megoldást hozott létre az elmúlt évtizedekben. A Rendkívüli HBLF CEO Forum ezúttal a vállalatok mitigációs és adaptációs szerepét, a fejlesztések állapotát, a finanszírozás kérdéseit vette górcső alá a párizsi klímacsúcs fényében.
 
DÍSZELŐADÁS
DR. ÁDER JÁNOS
KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK
 
Az előadást követően nemzeti és multinacionális vállaltok vezetői osztoták meg jó gyakorlataikat a klímabarát innovációs megoldásokkal és azok exportlehetőségeivel, valamint a klímafinanszírozás kérdéseivel kapcsolatosan.
 
Időpont: 2015. november 18., 11:00-13:00
Helyszín: MKB Bank Bálterem  (1056 Budapest, Váci u. 38.)

Képek