Környezetvédelem és Fenntarthatóság

Vezető: Bonifertné Szigeti Márta

   MISSZIÓ   
     

A munkacsoport célja, hogy a fenntartható fejlődés szempontjai az üzleti stratégia részévé váljon. Valljuk, hogy a gazdaság zöldítése – a green economy – hozzájárul az üzleti sikerekhez, a gazdaság növekedéséhez. Munkahelyeket teremt, ösztönzi az innovációt, új beruházásokat generál és nem utolsósorban hozzájárul a jelen és a jövő nemzedékek magasabb színvonalú és egészségesebb életéhez.

Munkacsoportunk elsősorban a problémák széleskörű megismertetésére, a környezetvédelmi oktatás támogatására, a jó gyakorlatok megosztására és az érdekcsoportok bevonására összpontosít a HBLF küldetésének, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembe vételével.

   TEVÉKENYSÉG   
     
 • Üzleti élet a Környezetért díj
 • Kerekasztal beszélgetések szervezése (éghajlatváltozás, fenntartható fejlődés)
 • Előadások bemutatók szervezése (éghajlatváltozás)
 • Nemzetközi kapcsolatok (Corporate Leaders Group on Climate Change, Climate Reality Project)
 • Magas szintű kormányzati találkozók
 
   TEVÉKENYSÉG   
  2015  
 • 2015. november 18-án, Rendkívüli HBLF CEO Forum keretében Áder János Köztársasági Elnök úr díszelőadását hallhattuk a klímavédelemről, zöldgazdaságról, dekarbonizációról. Ezt követően panelbeszélgetés keretében ismerhettünk meg néhány klímavédelemmel kapcsolatos megoldást, gyakorlati példákon keresztül.
 • Az Üzleti Élet a Környezetért Díj meghirdetését követően, az ünnepélyes díjátadót 2015. december 9-én tartottuk. 
 

Csatlakozás a HBLF-hez

A HBLF tagjává váló társaságok belépésükkel kinyilvánítják elkötelezettségüket a felelős üzleti magatartás iránt, és elérhetővé válik számukra a HBLF által biztosított egyedülálló, gyakorlaton alapuló tudásanyag, valamint rendelkezésükre állnak az innovatív és stratégiai vezetőképző programok és a célok megvalósítását elősegítő eszközök.

Ha szeretne csatlakozni a HBLF-hez, kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Tel:+ 36 (1) 330-99-85

E-mail: hblf@hblf.hu

Amennyiben csatlakozni szeretne a Hungarian Business Leaders Forumhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket

   

1. Válassza ki az Önnek megfelelő tagságot

 • Főtámogató Tag
 • Tanácsadó Tag
 • Vállalati Tag
 • Pártoló Tag

 

    

2. Töltse ki a választott tagsági formájának megfelelő felvételi kérelmet, mely az Alapszabályunk betartását vállaló nyilatkozat

 

     

3. Juttassa el belépési nyilatkozatát irodánkba

Címünk: HBLF

1024 Budapest, Lövőház u. 7-9., 5.em.

 

           

4. A tagsági viszony létrejötte

A felvételi kérelmet az Elnökség legközelebbi ülésén megtárgyalja, ahol a felvételről egyszerű szótöbbséggel kell határozni. A felvételi határozat és a választott tagsági formához kapcsolódó tagsági díj befizetése hozza létre a tagsági viszonyt.

 

A HBLF-nek tagja lehet minden jogi személynek minősülő, Magyarországon bejegyzett, vagy hivatalos magyarországi képviselettel rendelkező társaság és szervezet, és természetes személy, aki az egyesület célkitűzésével egyetért és a célok megvalósítása érdekében tevékenységében aktívan részt kíván venni, és az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.  A jogi személyeket szervezetük vezetője képviseli. A HBLF tagja lehet minden, a fenti előírásoknak megfelelő személy és szervezet.

Ha többet szeretne megtudni kérjük, olvassa el Alapszabályunkat.