Elnöki köszöntő 2021

Elnöki köszöntő 2021

A HBLF Tagvállalatok, a Sokszínűségi Karta aláírók, az Igazgatósági tagok és a Team folyamatos és kitartó munkájának köszönhetően - a HBLF 1992-es megalakulása óta - az egyik legjobb évet zárta tavaly a Hungarian Business Leaders Forum. A HBLF megalapításakor Károly walesi herceget az vezérelte, hogy a mindenkori társadalmi elvárásoknak megfelelően a jótettek erejére építve, a vállalatokat/szervezeteket a fenntarthatóság és a felelősségteljes üzleti magatartás jellemezze és ez határozza meg hosszútávú viselkedését.
 
 

A 2020-as év a Covid-19 miatt különleges kihívás volt mindenki számára. Minden kihívás egyben lehetőséget is rejt magában és ezzel a lehetőséggel mi a HBLF-ben felelősen és hatékonyan tudtunk változtatni eddigi bevált működési modellünkön. A COVID-19 természetesen számunkra is alapjaiból fordította ki a világot. Tavaly márciusban néhány hét alatt a HBLF összes tevékenységét digitális platformokra helyeztük át, mely szinte azonnal lehetővé tette, hogy földrajzilag tágabb, számosságában nagyobb és aktívabb közönséget érjünk el rekordidő alatt. Tulajdonképpen globalizáltuk tevékenységünket.

Olyan új eseményekkel, virtuális rendezvényekkel bővült a programkínálatunk, mint például a globálissá váló HBLF X Mentor Program, a nemzetközi szintűvé váló tavaly májusi Sokszínűségi Hét. A hátrányból nagyon hamar sikerült előnyt kovácsolni. Európai Sokszínűségi programokhoz biztosítottunk hozzáférést széles körben tagjaink számára, a HBLF Romaster Alapítvány tevékenysége pedig az SAP globális sokszínűséggel kapcsolatos kezdeményezései között az egyik legsikeresebb világszintű jó gyakorlat lett.
Kiemelkedő eredmény az első alkalommal hibrid platformon megrendezett 22. Pénzügyi Csúcstalálkozó, amely szintén világot behálózóvá vált, nemzetközi előadók és hallgatók színesítették a palettát: soha nem látott sikert aratva vonzotta a nézőket és szponzorokat egyaránt. Tavaly márciusban a HBLF új „Trendsetter” sorozatot indított, megalapoztuk a Sokszínűségi Karta 2021-ben elindítandó „Mesterek Kurzusa” kereteit és a jövő hónapban megrendezzük az első digitális alapú Hard Talk-ot.
 
Tagjainkkal karöltve sikerült kitartónak és innovatívnak maradni ebben a tagadhatatlanul nehéz időszakban. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy az év folyamán elénk tornyosuló számos akadály ellenére a 2020-as pénzügyi évet pozitív „break-even” zárjuk.  Egyesületünk tovább tudott bővülni, emellett új partnerek is csatlakoztak céljaink eléréséhez. A HBLF sikeresen mozgósította és segítette a vállalkozásokat abban, hogy vezető szerepet vállaljanak új utak, működési modellek kialakításában és innovatív megoldások bevonásában a világjárvány idején. Különös erősségünket a legjobb gyakorlatok gyors és hatékony megosztása adta.
 
Láttuk, hogy világszerte a közösségek összefognak, hogy igazságosabb és egyenlőbb társadalmat teremtsenek, és remélem, hogy a következő évben ezek az erőfeszítések meghozzák gyümölcsüket. Most először lehettünk tanúi a kormányok, a vállalkozások és a civil szerveződések olyan közös együttműködésének, amelyek hozzájárulnak a világunkat sújtó járvány közös legyőzéséhez. Az év végére talán már láthattuk is a fényt az alagút végén, hiszen megérkeztek a hírek a COVID-19 oltásokról.

Az emberi találékonyság és elszántság újra megmutatta, hogy együtt képesek vagyunk a jó úton maradni, és tovább haladni. A fenntarthatóság és a digitalizáció elkerülhetetlen része lett életünknek, és várhatóan továbbra is hatalmas lépésekkel kell tudnunk követni azt a fejlődési tempót, melyet megkövetel tőlünk a világ egy igazságosabb társadalom és gazdasági berendezkedés létrejöttéhez.
 
Miközben a 2021-es év előttünk álló lehetőségeit és kihívásait ízlelgetjük, bízom benne, hogy az új évben mindannyian jobb esélyekkel indulunk. Úgy gondolom, hogy 2021-ben képesek leszünk egy jobb világ alapjait létrehozni úgy, hogy közben fenntartható növekedési pályán tartsuk vállalkozásainkat, legyenek azok üzleti vagy magán jellegűek.
 
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a HBLF csapatának: Fieszl Zsuzsának és Pergel Zitának az egész évben végzett kemény munkájukért és elkötelezettségükért. A kihívásokkal teli időkben a HBLF vállalatok és partnereik sikerrel egyesítették erőfeszítéseiket. 2020-ban a HBLF megmutatta, hogy minden lehetséges.

Köszönök Önöknek mindent! Együtt változunk és változtatunk!
 
Csodálatos 2021-es évet kívánok Önöknek és családtagjaiknak egyaránt!

Czakó Borbála
HBLF elnök