A küldetésünk 

Ma Magyarországon a TOP 50 legnagyobb árbevételű vállalatnál mindössze 8% a női CEO-k aránya. Szemléletváltásra, a vezetők elkötelezettségére és támogató programokra is van szükség, hogy elérjük, hogy a vezetésben is tükröződjön társadalmunk összetétele. A HBLF küldetésével összhangban abban hiszünk, hogy összefogással erősebbek vagyunk és nagyobb hatást érünk el a szükséges változásokért, esélyt adva a nők számára is a vezetésben.

 

Hogyan működik a HBLF Xmentor program? 

A HBLF X Mentor Program hozzáférést biztosít közel 100, több nemzetközi tapasztalattal is rendelkező szenior vezetőnk egyikéhez. Számos női mentorunkat a Forbes Magyarország legbefolyásosabb női vezetők között rangsorolta. 12 hónap alatt a résztevőknek lehetősége lesz 1: (online vagy offline) találkozóra a mentorával, akitől visszajelzést kaphat, tanácsot kérhet, és inspirálódhat, esetleg betekintést nyerhet a kapcsolati hálójába. A találkozók időzítése és helyszínei teljesen a mentor párok egyezségén múlik. A résztvevőket struktúrált program keretében felkészítjük és javasoljuk, hogy mentorálási megállapodásban vázolják fel az együttműködés céljait és kereteit. A program keretében workshop-okat is szervezünk a résztvevőknek pl. az önbizalom erősítéséről és a karrierépítésről. 

 

Kinek szól az HBLF Xmentor program? 

Mentorprogramunk összekapcsolja a női vezetők következő generációját a senior, nemzetközi és helyi döntéshozókkal, hogy őszinte, személyre szabott tanácsokkal, értékes visszajelzésekkel lássa el a résztvevőket. 

A mentor nagyon sok helyzetben jól jön: akár a karrier elindításáról van szó, vagy a következő állás/karrier váltás van napirenden, vagy egy sikeres vállalat vezetését éli meg, vagy egy kicsit elveszettnek érzi magát. 

A HBLF X Mentor program minden fejlődni vágyó nő számára nyitva áll minden ágazatban és szakmában, beleértve a profit- és nonprofit szervezeteket is. Szívesen látjuk a vállalati vezetőket, fiatal szakembereket vagy vállalkozókat.  A gondolkodásmód és a fejlődés iránti elkötelezettség a legfontosabb!
 

Mit nyújt a program a résztvevőknek?

  • egyéves mentorálást 2022. júliusától 2023. júniusáig – kb 10 találkozóval
  • magyar és nemzetközi top vezetők egyikét, mint mentort
  • angol és magyar nyelven elérhető mentorálást
  • szakmai anyagokat: Mentorálási Útmutató toolkit
  • felkészítő programot
  • LinkedIn alumni csoportot
  • workshop-kat: #IamRemarkable, reziliencia workshop, karrier tervezés, alkalmanként meghívás HBLF rendezvényekre
 
További részletekért látogasson el a HBLF Nemzetközi X Mentor Program weboldalára: https://www.xmentorprogram.com/
 
 
 
 
A HBLF 2017-ben elindította Y-Mentoring programját a Business Women’s Network-kel együttműködve. A vállalatok közötti mentor program célja, hogy az Y generációs női szakembereknek nyújtson eligazodást és fejlődést a szakmai életben. 
 
Az Y-Mentoring program egy éves ideje alatt több alkalommal találkoznak majd a mentorok és mentoráltak, ahol az elérni kívánt célokat, valamint az inspiráló beszélgetések témáját a párok közösen, szabadon választják meg.
 
A programban jelenleg 18 mentor és 18 mentorált vesz részt.
 
TALÁLKOZÓK GYAKORISÁGA: A program egy éves időtartama alatt legalább 8 találkozót javasolunk a mentorok és mentoráltak számára. A találkozók időpontja rugalmas, a párok döntésén múlik.
MENTORING CÉLJA: A mentoring program célját a Mentor és a Mentorált a “Mentoring agreement” kereteiben fektetik le, ahol közösen tesznek vállalást az adott cél elérésének teljesítésére.
 
A MENTORING PROGRAM RÉSZTVEVŐI
MENTOROK: Mentornak a HBLF tagszervezeteinek felső- és középvezetői jelentkezhettek. A mentorokat a HBLF-fel és a tagszervezeti HR területtel együttműködve hívtuk meg a programban való önkéntes részvételre. 
MENTORÁLTAK: Mentoráltnak a BWN tagjai jelentkezhettek. A BWN egy azonos értékrendet tükröző, üzleti fókuszú nőkből álló közösség, ahol a tagok a személyes, illetve szakmai sikerük érdekében olyan programokat szerveznek, mely támogatja őket személyes, illetve szakmai sikerük elérésében, látókörük bővítésében, professzionális kapcsolataik kiépítésében.
 
A program 2017. május 24-én egy „RAPID RANDIVAL” indult a HBLF Sokszínűség Hetének keretein belül, ahol személyesen ismerkedhettek meg a mentorok és mentoráltak, ezzel is előkészítve a lehető legjobb párok kialakítását szimpátia és szakmai érdeklődés alapján. Az esemény moderátora Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezető partnere volt.