HR Műhely

Vezető: Istenesné Solti Andrea


 
 

   2019 évi program 
   

Jelentkezni lehet a zita.pergel@hblf.hu e-mail címen, a találkozó dátumának feltüntetésével. 

 

   

   MISSZIÓ   
     

A Sokszínűségi Munkacsoport misszója, hogy a fenntartható versenyképes fejlődés érdekében a sokszínűség eszmeiségének terjesztése és gyakorlati megvalósítása- irányt mutatva a tagvállalatok és a társadalom számára.

     
   TEVÉKENYSÉG   
  2017  
     
 • A Sokszínűségi Karta munkacsoportunk flag ship programja, ennek megfelelően a fókuszban azon kezdeményezések szakmai kidolgozása áll, melyek szorosan a Kartához kapcsolódnak.
 • Idén május 29-június 2. között első ízben szerveztük meg a Sokszínűség Hetét, melynek az Európai Unióban már évekre visszatekintő hagyománya van. Ezeken a napokon a résztvevő vállalatok olyan programokat és eseményeket szerveznek munkavállalóiknak, melyekkel hirdetik és felhívják a figyelmet az egyenlő bánásmódra, az egymás felé való nyitottságra, az elfogadás fontosságára.
     
   TEVÉKENYSÉG   
  2016  
     
 • A munkacsoport 2016-os flagship programja, az EU Sokszínűségi Karta bevezetése Magyarországon, az mtd. Tanácsadó Közösséggel együttműködve.
 • Együttműködési megállopdásunkat az mtd Tanácsadó közösséggel ünnepélyes keretek között június 7-én írtuk alá.
 • Az Európai Sokszínűségi Karta ünnepélyes aláírói eseményére októberben került sor a Holland Nagykövetség rezidenciáján, ahol 50 vállalat aláírásával deklarálta elköteleződését az EU által létrehozott, s a Magyarországra szabott Kartában megfogalmazott célok elérésének érdekében. A rendezvényen meghívott vendégként beszédet mondott Dr. Simon Attila István, Munkapiacért felelős helyettes államtitkár, és Zupkó Gábor, Európai Bizottság Magyarországi Képviselet képviseletvezetője. A CSR Europe Vezetője, Stefan Crets video üzenetben köszöntötte Magyarországot, mint az Európai Sokszínűségi Kartához csatlakozott 17. tagországot. Látogasson el az Európai Sokszínűségi Karta honlapjára.
 • Az ünnepélyes aláírói állófogadást egy workshop előzte meg, ahol a Kartában megfogalmazott értékek mentén, tartalmas és fenntartható program fő pontjainak a kialakítását tűztük ki célul, amelyet a csatlakozó vállalatok támogatnak. Meghívott vendégünk, Galina Shishkova, a CSR Europe vezetője  volt, aki  “A  szervezeti sokszínűség jó gyakorlatai az Európai Unióban” címmel tartott nyitó előadást.
 • 2016-ban, 8 alkalommal találkozott a Munkacsoport különböző helyszíneken: az E.On Magyarországnál, a Hammel&Hochreiternél, az AON Hewittnál, a Pannon Kincstárnál, a Shell Magyarország Zrt-nél, a Citibank International Limited Magyarországi Fióktelepén és a Magyar Telekom Székházában és a PwC Magyarországnál.
       
Sokszínűségi Munkacsoport
  Sokszínűségi Munkacsoport          Sokszínűségi Karta Magyarország - Aláíró esemény          Sokszínűségi Karta Magyarország - Workshop
  2016.10.20.      2016.10.20
       
   KORÁBBI ÉVEK EREDMÉNYEI   
  2008-2016  
 
 
(Kattintson a pdf dokumentumra!)

Csatlakozás a HBLF-hez

A HBLF tagjává váló társaságok belépésükkel kinyilvánítják elkötelezettségüket a felelős üzleti magatartás iránt, és elérhetővé válik számukra a HBLF által biztosított egyedülálló, gyakorlaton alapuló tudásanyag, valamint rendelkezésükre állnak az innovatív és stratégiai vezetőképző programok és a célok megvalósítását elősegítő eszközök.

Ha szeretne csatlakozni a HBLF-hez, kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Tel:+ 36 (1) 603-38-33 

E-mail: hblf@hblf.hu

Amennyiben csatlakozni szeretne a Hungarian Business Leaders Forumhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket

   

1. Válassza ki az Önnek megfelelő tagságot

 • Főtámogató Tag
 • Tanácsadó Tag
 • Vállalati Tag
 • Pártoló Tag

 

    

2. Töltse ki a választott tagsági formájának megfelelő felvételi kérelmet, mely az Alapszabályunk betartását vállaló nyilatkozat

 

     

3. Juttassa el belépési nyilatkozatát irodánkba

Levelezési címünk: HBLF

1067 Budapest, Podmaniczky u. 31. 3. em. 18.

 

           

4. A tagsági viszony létrejötte

A felvételi kérelmet az Elnökség legközelebbi ülésén megtárgyalja, ahol a felvételről egyszerű szótöbbséggel kell határozni. A felvételi határozat és a választott tagsági formához kapcsolódó tagsági díj befizetése hozza létre a tagsági viszonyt.

 

A HBLF-nek tagja lehet minden jogi személynek minősülő, Magyarországon bejegyzett, vagy hivatalos magyarországi képviselettel rendelkező társaság és szervezet, és természetes személy, aki az egyesület célkitűzésével egyetért és a célok megvalósítása érdekében tevékenységében aktívan részt kíván venni, és az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.  A jogi személyeket szervezetük vezetője képviseli. A HBLF tagja lehet minden, a fenti előírásoknak megfelelő személy és szervezet.

Ha többet szeretne megtudni kérjük, olvassa el Alapszabályunkat.

 

Jelenlegi tagvállalataink:

 

 

 

 

Kódex a szervezeti sokszínűségről és befogadásról

A befogadó szellemű és esélyegyenlőséget biztosító üzleti környezet a lehető legjobbat hozza ki a munkavállalóinkból, és éppen ezért ennek megteremtése és fenntartása vállalataink és társadalmunk fejlôdésének és sikerének elengedhetetlen feltétele. Ennek megfelelően a Kódexet aláíró szervezetek törekszenek a Kódex tartalmával azonosulni, a benne foglaltaknak megfelelni.   
                   
 
Egy kép az egyenlő esélyekről
2 évente meghirdetésre kerülő amatőr fotó- és videó pályázat keretében egy-egy előre meghatározott sokszínűségi témát kell a pályázóknak bemutatni. 
         

 

Állásbörze megváltozott munkaképességűek számára
Magyarországon első alkalommal Állásbörzét és szakmai konferenciát szerveztünk megváltozott munkaképességűek számára 2013. december 3-án, mely a Fogyatékos Emberek Világnapja. A rendezvénnyel célunk volt lehetőséget teremteni, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók és az őket alkalmazni kívánó cégek egymásra találjanak. Az Állásbörzén 27 cég jelent meg, és közel 1000 érdeklődő látogatott ki a rendezvényre.