HR Műhely

Vezető: Gothárdi Ibolya

 

 

   

   MISSZIÓ   
     

 

A HR Műhely célja, hogy fejlessze a HR kompetenciákat, megossza a jó gyakorlatokat és felkaroljon kezdeményezéseket a fenntartható versenyképes fejlődés érdekében - irányt mutatva a tagvállalatok és a társadalom számára. 

     
   TERVEZETT PROGRAM    
  2022  
     
Március 18.

Hibrid stratégia 1.

Előadó: Farkas Margit, EY magyarországi kutatás eredményeinek a bemutatása; a hibrid stratégia egyes elemei.

Helyszín: EY iroda és Microsoft Teams

Április 29.

Hibrid stratégia 2.

Előadó: Koltai Vera, IFU Horváth & Partners

Future Work kutatás bemutatása, vállalati legjobb gyakorlatok, HR praktikák a hibrid működésben

Május 27.     

Magyar iparágak megítélésének változása a munkavállalók szemével; a munkaerőpiac aktuális kérdései

Előadó: Baja Sándor, Randstad

Helyszín: Randstad

Június 26.

Randstad iparági felmérés és munkaerőpiaci kérdések

Előadó: Fodor T. Gábor

Helyszín: 4iG Nyrt.

Szeptember 23.    

2022 Bérpiaci felmérés eredményei és trendjei

Előadó: Ebergényi Zsolt, Korn Ferry

Helyszín: Korn Ferry, 1022 Budapest, Bimbó út 77.

Október 14.

Speak up kutatás eredményeinek ismertetése

Előadó: Kiss Anita

Helyszín: szervezés alatt

November 11.   

Ageism

Előadó: Juhos Andrea

Helyszín: szervezés alatt

December 9. 

Évértékelő és közös ünneplés

 

     
   TERVEZETT PROGRAM    
  2021  
     

Jelentkezni lehet a hblf@hblf.hu e-mail címen, a találkozó dátumának feltüntetésével, illetve Istenesné Solti Andrea által küldött naptárfoglalóval.

Február 10.

HBLF Romaster Program – Hegyesiné Orsós Éva, Romaster program mentorával és mentoráltjával

Március 10.   

Speak Up kultúra – Kiss Anita Heineken, Kis Anikó Human Digital Group

Április 14.      

Speak Up kultúra – színházi perspektíva – Kováts Adél 

Május 12.

Mentális egészség – Kemény Péter EON, Galambos Ágnes Human Digital Group

Június 9.        

Future of Work – Juhos Andrea LHH

Szeptember 8. 

Burn out

Október 13.    

TBC

November 10. 

TBC

December 15.     

2022. Évi tervek

 

 

     
   TEVÉKENYSÉG   
  2020  
     

Január 8.

Workplace flexibility - Eaton

Február 4.    

A tréningek digitalzációjának lehetőségei és korlátai – Krauthammer

Március 4.      

Munkaértekezlet –  A stratégiát támogató projektek megbeszélése

Április 1 .

tbc - Jobsgarden

Május 6.        

Szakmai ajánlás a HR díjakra vonatkozóan - Randstad

Június 3.    

tbc - EON

Szeptember 9. 

HR Analitika - IFUA Horváth & Partners

Október 7.    

Employer Branding - Aeffect Coms

November 11. 

tbc

December 9.     

2021 Tervek - Shell

 

 

     
   TEVÉKENYSÉG   
  2019  
     
 • 2019-ben a HBLF Sokszínűségi csoportja megújult tartalommal és névvel HBLF HR Műhelyként folytatta működését. Műhelyünk az éves tervet a HBLF tagvállalatok és Sokszínűségi Karta tagok igényei alapján határozta meg.
 • Az év során az alábbi témákkal foglalkoztunk: HR Modell jövője: az Ulrich modell fejlődése,   HR Analitika, a Jövő Munkavállalója, Munkavállalók, a Márka nagykövetek, az EY folyamatos képzés koncepciója. 
 • A HR Műhely aktívan hozzájárult a HBLF Sokszínűségi hét kezdeményezéseihez, különösen az Uncounscious Bias tréninghez és a vállalatok közötti női mentor programhoz.
 • Az év során a munkacsoport tevékenysége iránt nagyban megnőtt az érdeklődés, amely megerősített bennünket, hogy jó irányba tartunk.

Nagyon köszönjük tagjaink a vendéglátást és előadóinknak a magas színvonalú programokat.

Horvath Krisztina (SAP), Bokor Attila (OD Partners) , Koltai Vera (IFUA Horvath & Partners), Paulovics Éva (Jobsgarden),  Bíró Ágota (Emarsys), Juhos Andrea (LHH), Csontos Tímea, Pék Eszter (Kincentric), Lázár Gábor (EY), Tóth Gergely (HR Fest), Horváth János (MVÜK), Fekete László (H&H), Galambos Ágnes (Krauthammer)

Istenesné Solti Andrea

     
   TEVÉKENYSÉG   
  2018  
     
 • 2018-ban a HBLF Sokszínűségi munkacsoport központi témája a resilience volt. Számos szemszögből körbejártuk a témát és arra kerestük a választ, hogy miként lehet a szervezeteket és az egyéneket megerősíteni és ellenállóvá tenni ebben a változó világban. Az országos munkavállalói felmérések eredményeiből (AON) indultunk ki, majd vállalati jógyakorlatokat (SAP, Shell, Cloudera) tanulmányoztunk, ezt követően pedig az egyéni fejlesztésre, megoldásokra fókuszáltunk Galambos Ági (Krauthammer) tréningjei segítségével.
 • Az év folyamán a munkacsoport támogatást nyújtott a május 22-25-i Sokszínűségi hét, valamint az október 18-i Sokszínűségi Karta aláíró ceremónia megszervezéséhez. A rendezvények fő támogatója a Shell volt.
 • Az év végét a resilience témához kapcsolódóan egy tai chi edzéssel zártuk!
 • A munkacsoport HR Műhely néven kezdi a 2019-es évet. A névváltozás mellett számos új témafelvetéssel és megújult programmal készülünk tagjainknak. Napirenden lesz a jövő generációja, big data a HR-ben, digitalizációs kutatás HR aspektusai, Ulrich modell fejlődése. Alkalmainkra várjuk a tagvállalatok képviselőit.
     
   TEVÉKENYSÉG   
  2017  
     
 • A Sokszínűségi Karta munkacsoportunk flag ship programja, ennek megfelelően a fókuszban azon kezdeményezések szakmai kidolgozása áll, melyek szorosan a Kartához kapcsolódnak.
 • Idén május 29-június 2. között első ízben szerveztük meg a Sokszínűség Hetét, melynek az Európai Unióban már évekre visszatekintő hagyománya van. Ezeken a napokon a résztvevő vállalatok olyan programokat és eseményeket szerveznek munkavállalóiknak, melyekkel hirdetik és felhívják a figyelmet az egyenlő bánásmódra, az egymás felé való nyitottságra, az elfogadás fontosságára.
     
   TEVÉKENYSÉG   
  2016  
     
 • A munkacsoport 2016-os flagship programja, az EU Sokszínűségi Karta bevezetése Magyarországon, az mtd. Tanácsadó Közösséggel együttműködve.
 • Együttműködési megállopdásunkat az mtd Tanácsadó közösséggel ünnepélyes keretek között június 7-én írtuk alá.
 • Az Európai Sokszínűségi Karta ünnepélyes aláírói eseményére októberben került sor a Holland Nagykövetség rezidenciáján, ahol 50 vállalat aláírásával deklarálta elköteleződését az EU által létrehozott, s a Magyarországra szabott Kartában megfogalmazott célok elérésének érdekében. A rendezvényen meghívott vendégként beszédet mondott Dr. Simon Attila István, Munkapiacért felelős helyettes államtitkár, és Zupkó Gábor, Európai Bizottság Magyarországi Képviselet képviseletvezetője. A CSR Europe Vezetője, Stefan Crets video üzenetben köszöntötte Magyarországot, mint az Európai Sokszínűségi Kartához csatlakozott 17. tagországot. Látogasson el az Európai Sokszínűségi Karta honlapjára.
 • Az ünnepélyes aláírói állófogadást egy workshop előzte meg, ahol a Kartában megfogalmazott értékek mentén, tartalmas és fenntartható program fő pontjainak a kialakítását tűztük ki célul, amelyet a csatlakozó vállalatok támogatnak. Meghívott vendégünk, Galina Shishkova, a CSR Europe vezetője  volt, aki  “A  szervezeti sokszínűség jó gyakorlatai az Európai Unióban” címmel tartott nyitó előadást.
 • 2016-ban, 8 alkalommal találkozott a Munkacsoport különböző helyszíneken: az E.On Magyarországnál, a Hammel&Hochreiternél, az AON Hewittnál, a Pannon Kincstárnál, a Shell Magyarország Zrt-nél, a Citibank International Limited Magyarországi Fióktelepén és a Magyar Telekom Székházában és a PwC Magyarországnál.

  


       

   KORÁBBI ÉVEK EREDMÉNYEI   
  2008-2016  
 
 
(Kattintson a pdf dokumentumra!)

Csatlakozás a HBLF-hez

A HBLF tagjává váló társaságok belépésükkel kinyilvánítják elkötelezettségüket a felelős üzleti magatartás iránt, és elérhetővé válik számukra a HBLF által biztosított egyedülálló, gyakorlaton alapuló tudásanyag, valamint rendelkezésükre állnak az innovatív és stratégiai vezetőképző programok és a célok megvalósítását elősegítő eszközök.

Ha szeretne csatlakozni a HBLF-hez, kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Tel:+ 36 30 180 6291

E-mail: hblf@hblf.hu

Amennyiben csatlakozni szeretne a Hungarian Business Leaders Forumhoz kérjük, kövesse az alábbi lépéseket

   

1. Válassza ki az Önnek megfelelő tagságot

 • Főtámogató Tag
 • Tanácsadó Tag
 • Nagyvállalati Tag
 • Kis- és Középvállalkozás Tag
 • Pártoló Tag
 • Természetes személy Tag

 

    

2. Töltse ki az itt elérhető online formot, majd a választott tagsági formájának megfelelő felvételi kérelmet, mely az Alapszabályunk betartását vállaló nyilatkozat, töltse le és kitöltve postai úton juttassa el hozzánk.

     

 

     

3. Juttassa el belépési nyilatkozatát irodánkba

Levelezési címünk: HBLF

1067 Budapest, Podmaniczky u. 31. 3. em. 18.

 

           

4. A tagsági viszony létrejötte

A felvételi kérelmet az Elnökség legközelebbi ülésén megtárgyalja, ahol a felvételről egyszerű szótöbbséggel kell határozni. A felvételi határozat és a választott tagsági formához kapcsolódó tagsági díj befizetése hozza létre a tagsági viszonyt.

 

A HBLF-nek tagja lehet minden jogi személynek minősülő, Magyarországon bejegyzett, vagy hivatalos magyarországi képviselettel rendelkező társaság és szervezet, és természetes személy, aki az egyesület célkitűzésével egyetért és a célok megvalósítása érdekében tevékenységében aktívan részt kíván venni, és az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.  A jogi személyeket szervezetük vezetője képviseli. A HBLF tagja lehet minden, a fenti előírásoknak megfelelő személy és szervezet.

Ha többet szeretne megtudni kérjük, olvassa el Alapszabályunkat.

 

 

 

 

 

 

Kódex a szervezeti sokszínűségről és befogadásról

A befogadó szellemű és esélyegyenlőséget biztosító üzleti környezet a lehető legjobbat hozza ki a munkavállalóinkból, és éppen ezért ennek megteremtése és fenntartása vállalataink és társadalmunk fejlôdésének és sikerének elengedhetetlen feltétele. Ennek megfelelően a Kódexet aláíró szervezetek törekszenek a Kódex tartalmával azonosulni, a benne foglaltaknak megfelelni.   
                   
 
Egy kép az egyenlő esélyekről
2 évente meghirdetésre kerülő amatőr fotó- és videó pályázat keretében egy-egy előre meghatározott sokszínűségi témát kell a pályázóknak bemutatni. 
         

 

Állásbörze megváltozott munkaképességűek számára
Magyarországon első alkalommal Állásbörzét és szakmai konferenciát szerveztünk megváltozott munkaképességűek számára 2013. december 3-án, mely a Fogyatékos Emberek Világnapja. A rendezvénnyel célunk volt lehetőséget teremteni, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók és az őket alkalmazni kívánó cégek egymásra találjanak. Az Állásbörzén 27 cég jelent meg, és közel 1000 érdeklődő látogatott ki a rendezvényre.